Meedoen

Zaterdag 17 december '22: Kerkplein, Lint, 15 - 21u

Zevenhuizen op de kerstmarkt (Lint Fonkelt)

Laat je verrassen door ongelooflijk prachtig werk van Lintenaars:

 • Confituur: vers en zelf gemaakt
 • Natuurhoning van plaatselijke imker
 • Unieke wenskaarten (klik op de link om online te bestellen)
 • Houten voederplanken en vogelhuisjes
 • Kleine kerstboompjes
 • Handgemaakte lavendelzakjes en warmtekussens
 • Natuurzepen

Kom een pannenkoek of een wafel eten.
Koffie, thee en chocomelk van verse melk uit LINT
Lekker en gezellig!

Zaterdag 8 oktober 11-18uur achter Witte Merel:

Oogstmarkt

Verschillende activiteiten die ons samen brengen. Een leuke belevenis voor het hele gezin:

• Markt met kruiden, handgemaakte lavendelzakjes, juweeltjes, voederkastjes voor vogels en zalige zeep

 • verse geperst appelsap, granola, artisanale confituur, appels, honing, noten, kastanjes, pompoenen ....
 • chrysanten, winterviooltjes, bloembollen en zoveel meer

• Samenzijn bij warme en frisse dranken, lekker smullen van verse soep, lekker gebak, een verse pannenkoek en veel gezelligheid!

• Spelletjes voor jong en oud: eendjes vissen, sjoelen, puzzelen, …

 • Robin Rowley, singer, songwriter, dé top-finalist van The voice senior 2020 - VTM komt langs samen met muzikanten Mark, Werner, Dirk
 • Houtdraaiers tonen hun kunst bij 'goed weer'

 • Infostandje en uitwisseling over de toekomst van Zevenhuizen.

Iedereen is welkom op onze activiteiten én is geschikt voor alle leeftijden en alle achtergronden.

TIP: Breng je eigen soeptas mee en ontvang een lekkere verrassing!
Maandag 15 augustus  op Zevenhuizen, 20uur:

Onthulling houtgravure met ceremonie 'einde schoontijd'

Vogels bouwen een nest, broeden en voeden hun jongen op. In die periode mogen bomen niet 'geruimd' worden. Op 15 augustus eindigt deze 'schoontijd' en kan de verkavelaar in Zevenhuizen beginnen kappen: honderden bomen  voor de bijl . Op een moment dat de natuur het al moeilijk heeft, verliest zij haar wettelijke bescherming. Zelfs wanneer de omgevingsvergunning door een rechter nadien vernietigd wordt (en het project er nooit komt), kan de verkavelaar vanaf morgen al starten met kappen! 


Met een unieke ceremonie staan wij hierbij even stil: live harpmuziek (Sissi Van den Enden), voordracht (Lieve Van Damme) en onthulling levensgroot gedicht (houtgravure), woordje door Hugo Van Dienderen (voorzitter Grootouders voor het Klimaat), zang (Carl Boeckx)  met samenzang. We praten na bij een drankje.


Ontvangst met harp: vanaf 19u30, start 20uur, einde ceremonie rond 21u15. We praten na met een drankje en harp op de achtergrond.

Plaats: volg de bordjes met het Zevenhuizen-logo aan het Zevenhuizengebied in Lint.

Deelname aan deze bijzondere ervaring is gratis. Breng eventueel wat extra drank en een stoel of kussen mee. Iedereen welkom!

Tip: Het levensgrote houtgravure zal onthuld worden nabij de bron van de Zevenhuizenloop. Ook na deze ceremonie is die prachtige plaats met het gedicht 'Harthout' (van Robert MacFarlane dat speciaal voor deze gelegenheid werd vertaald door Katelijne De Vuyst) een absolute aanrader om te ontdekken! Een plaatsje in Lint om te koesteren.

 

Zaterdag 23 april vanaf 11u:

't Groeit en bloeit!

Verschillende activiteiten die ons samen brengen. Een leuke belevenis voor het hele gezin:

• Markt met opkweekplantjes en kruiden voor buiten, mooie sierplantjes en frisse kamerplantjes voor binnen. en zelfgemaakte kwaliteitszeepjes. Alles wordt aan zachte prijsjes verkocht. Het bedrag van de aankoop gaat volledig naar onze juridische acties. (plantjes werden geschonken) Er zijn pandaplanten, graslelies, petunia's, viooltjes, zaden ... 100-den plantjes werden er reeds klaargezet. Schenk je zelf ook graag plantjes, neem met ons contact op.

• Samenzijn bij warme en frisse dranken, lekker smullen, gezellig rondkijken,  ....

• Spelletjes voor jong en oud: eendjes vissen, sjoelen, puzzelen, …

• Infostandje met maquette  en uitwisseling over de toekomst van Zevenhuizen

Iedereen is welkom op onze activiteiten én is geschikt voor alle leeftijden en alle achtergronden.

Kom langs, kom kijken, kom steunen.

Jij kan mee organiseren! Heb je zelfgemaakte lekkernijen die je wil laten proeven? Kan je plantjes opkweken? Heb je even tijd om mee op te dienen? Alle helpende handen welkom. Stuur ons een mailtje op bestuur@zevenhuizen.org.

Word lid of steun ons. Elke gift wordt uitsluitend voor juridische acties gebruikt. Hartelijk dank.

Onze Plantenlijst


---

Volg ons op Instagram: Zevenhuizen.vzw 

--

In mei bestaat onze vzw één jaar. Fantastisch.

Wij zijn heel dankbaar voor alle steun en mooie momenten.

Op woensdagavond 11 mei 2022 nodigen wij al onze leden en sympatisanten uit voor onze eerste jaarlijkse Algemene Vergadering. We tonen onze inkomsten en uitgaven. In die vergadering kan jij mee onze strategie bepalen en maken samen plannen voor de toekomst. We bespreken de keuzes die we maken en hebben gemaakt.

Ontvangst vanaf 19u30, start 20uur

Plaats: lokalen Luitersheide 4 (= speelplein Knoert, locatie: zie onderstaande foto van de herfstontmoeting) 


----

hieronder archief van onze activiteiten.

Donderdagavond 28 oktober 2021: herfstontmoeting


Kom mee het glas heffen op onze succesvolle stappen om Zevenhuizen te bewaren.
Graag bespreken we met u enkele strategische zaken rond de juridische elementen tegen de verkaveling.
Samen brainstormen we over onze toekomstige activiteiten en andere stappen die we willen zetten. Wij denken aan:
 • de afschaffing van buslijn 52-53, die door Lint en Hove komt
 • PFAS en PFOS-vervuiling in onze buurt,
 • de Witte Merel en het gemeentehuis
 • nieuwe invulling voor Zevenhuizen-gebied
Klik hier voor het programma van de avond. Natuurlijk wordt het ook gewoon een leuke 'meet and greet' en is er voldoende tijd voor Zevenhuizen-café.

Misschien denk jij aan andere zaken die voor jou belangrijk zijn en waarvoor er aandacht nodig is ook al kan je er niet bij zijn Laat het ons weten.

Maar het zou fantastisch zijn als jij er wél bij kan zijn. Iedereen is welkom. Om in te schatten hoeveel drank en hapjes we moeten voorzien, zouden we het fijn vinden als je even iets laat weten. Maar je mag steeds nog zo aan sluiten.

De avond gaat door in de Jongens-chiro-lokalen (zie foto). Adres: Luitersheide 3, 2547 Lint. Er is voldoende parkeergelegenheid.


Word lid van onze vzw

Zevenhuizen wil mensen meer inspraak geven in hun omgeving, mooie dorpszichten en natuur beschermen. Wij willen samen dingen doen om onze levenskwaliteit en onze gemeenschap te verbeteren. Dat staat in onze statuten.

Om 10 hectare prachtige natte natuur in Lint te bewaren hebben we geld nodig. We stellen voor 8 juli 2021 een beroep in bij de provincie tegen de verkaveling van Zevenhuizen. Voor onze juridische stappen rekenen we op een vrije bijdrage van mensen.

Elke bijdrage is welkom op rekening BE04 0019 0841 9931 van vzw ZevenhuizenIedereen mag lid worden van Zevenhuizen vzw. Daarom kan je steeds gratis lid worden. Als je stort, ben je automatisch lid. Leden krijgen op elk ogenblik inzage in de rekening. Elk jaar in mei houdt Zevenhuizen vzw een jaarvergadering. Alle leden worden uitgenodigd. Ise, Pieter, Monique en Gunter vormen tot mei 2022 het bestuur en informeren leden regelmatig. Lees meer 'over ons'

Sociale media

Door deze website of deze cartoons te delen op Instagram, Twitter of Facebook hebben talloze mensen het draagvlak vergroot om natuur dichtbij te behouden, open ruimte en natuurlijke waterbuffering te behouden.


STOP deze onwettelijke verkaveling en maak deel uit van een betere toekomst” TEKEN dit e-bezwaar tegen de Verkaveling van Zevenhuizen! 

Ook iedereen die nu nog ons formulier invult, zullen wij blijvend en volwaardig betrekken in onze toekomstige acties voor een groene, water bufferende invulling van Zevenhuizen.

Nieuwe invulling Zevenhuizen

Het feit dat het RUP nietig is (zie Tab 'Bewaar'), biedt mogelijkheden voor een andere invulling van gebied Zevenhuizen. In het e-bezwaar nodigen we u uit om aan ons te laten weten als je mee wil nadenken over een nieuwe invulling.

Grotendeels zal Zevenhuizen kunnen behouden blijven zoals het is.

Verschillende mensen mailden ons reeds met suggesties en waardevolle ideeën voor wanneer het RUP nietig wordt verklaard. We hopen die over enkele weken te structureren en via deze website ter beschikking te stellen. Hieronder enkele indrukken van de dromen die mensen met ons delen:We zoeken nog mensen die hierover mee willen nadenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten