maandag 10 mei 2021

Tijd voor Actie!

Op 25 mei beslist de Lintse gemeenteraad over de aanleg van straten in Zevenhuizen.
Onze gemeenteraadsleden beslissen hiermee over de leefbaarheid van Lint. Waarom het stratentracé al goedkeuren nog voor de verkaveling zelf vergund is? Waarom moeten die wegen nu zo haastig op de gemeenteraad gestemd worden? Er hoeven helemaal nog geen straten aangelegd te worden.

De gemeenteraad kan beslissen:
'Er worden de komende jaren geen wegen aangelegd in Zevenhuizen!'.
Vergis u niet:
de ontwikkelaars bouwen
geen lief kasteeltje!


Een ongezien grote groep van 1.792 mensen tekenden in februari bezwaar aan tegen de verkaveling van dit gebied dat af en toe effectief overstroomt. Zij willen niet dat 10 hectare prachtige natte natuur verandert in asfalt en beton. Dat terwijl er in Lint genoeg andere bouwgronden en sociale woningen beschikbaar zijn.

Hebben Lintse politici ons signaal gehoord?

Toon je betrokkenheid bij dit uniek natuurgebied vlak aan ons centrum waar wij en onze kinderen en kleinkinderen nog decennialang zullen kunnen wandelen, spelen, ontdekken, rusten, ontspannen en genieten. Spreek onze gemeenteraadsleden aan om het stratentracé NIET GOED TE KEUREN. Zo kan natuur nog natuur blijven.

Elke Lintenaar krijgt rond 14 mei een affiche in zijn brievenbus. Hang tot 26 mei deze tekening aan je raam! Als je ze inkleurt, kan je een prijs winnen (volg hiervoor onze Facebook-groep 'Natte Voeten'). Overtuig vrienden en familie om ook een affiche te hangen.
Ken je persoonlijk gemeenteraadsleden van NV-A en CD&V? Spreek hen aan. Het gaat immers over de kwaliteit en geloofwaardigheid van hun politieke werk. Hoe ziet een betere toekomst voor de gemeente Lint er uit als je de omgeving voor haar bewoners hypothekeert door minder groen, minder gezonde lucht, meer verkeer, minder respect voor de natuur én haar inwoners?

Politiek gaat over vertrouwen, verantwoordelijkheid en transparantie. Wie wordt er beter van dit mega-groot project?

Met raamaffiches willen we doelgericht de gemeenteraadsleden van NV-A en CD&V aanmoedigen. Wij steunen hen bij een moedige (en de enige juiste) beslissing: het voorgestelde stratentracé afkeuren.

Ook u kunt nog steeds aansluiten bij onze groeiende groep die bezwaren maakt bij de verkaveling van Zevenhuizen. Vul dit formulier in om betrokken te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten