zaterdag 9 januari 2021

ARCHIEF BERICHT Teken nu ons e-bezwaar

Laten we samen het grootste vastgoedproject ooit in Lint bijsturen omdat:

 • de natuurlijke waterbuffering in Zevenhuizen overstromingen elders helpt vermijden,
 • de covidcrisis toont dat groen dichtbij belangrijk is,
 • ons dorp al vol genoeg is,
 • mobiliteitsproblemen en luchtvervuiling niet mogen toenemen.

Dit mega-groot betonproject van 205 oplopend tot 400 bijkomende wooneenheden willen we een andere invulling geven. 

Teken mee het e-bezwaar hieronder.
12 opmerkingen:

 1. Laat ons het beetje groen dat er nog is in Lint koesteren en zeker niet volbouwen!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is al genoeg gebouwd in Lint. Het landelijke is totaal verdwenen.het stukje natuur dat er nog is moet blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lint is al voldoende volgebouwd, ons klimaat veranderd ook, we hebben zones nodig waar bij hevige wateroverlast het water weg kan, bovendien hebben ook dieren groengebieden nodig. Stop met bouwen en behoud het stukje natuur dat er nu nog is in Lint. Lint moet een landelijke gemeente blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Betonstop is uitermate DRINGEND! Bovendien is Lint de laatste 25 jaar extreem veranderd en jammer genoeg ging hiermee ontzettend veel van het landelijke karakter verloren! Overstromingsgebieden dienen gevrijwaard van bebouwing, dit werd reeds eerder aangetoond en is essentieel! Het is onbegrijpelijk dat men dit naast zich neerlegt. Het karakter van de Zevenhuizenstraat (ja, 7) zou door dit project volledig worden tenietgedaan.. Ging er al niet veel te veel verloren? De schitterende Schranshoeve werd meedogenloos neergehaald, moest het 'veld' ruimen voor dure nieuwe bebouwing... Ik kan niet vatten dat 'De Witte Merel' eenzelfde verkrachting te wachten staat. Is dit waar het Lints bestuur wil voor staan? Voor het onherroepelijk vernietigen van waardevolle gebouwen en landschappen die onze gemeente het eigen karakter geven??? Wil men dit van bovenaf beslissen, zonder inspraak? Welk zijn de drijfveren die hierachter zitten? Is het niet hoognodig dat bestuur van Lint zijn rol als vertegenwoordigers van de inwoners van Lint ter harte neemt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stop de waanzin aub. Wat is het nut om ook dit weiland om te zetten in een betonvlakte met zoveel woningen? Wie heeft hier voordeel bij? Een tijd terug heeft men (in opdracht van de gemeente of de vastgoedeigenaar) hier aan het werken geweest met een kraan. Blijkbaar werd er een drainering aangelegd om nadien te kunnen aantonen dat deze omgeving toch niet zo waterziek is als studies aantonen. Wie is de winters vergeten dat tussen Lint en Lier het fietspad onder water stond. Bijkomende verharding zal dit probleem alleen maar verergeren.
  Het bouwen in overstromingsgebieden zou ten alle tijden moeten verboden zijn. Het is de plicht van de gemeente om hierop toe te zien en het bouwen op zulke gronden definitief te verbieden.
  Is het de bedoeling van bepaalde mensen te verrijken ten koste van de natuur? Hoe egoistisch kan je zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het grondwater in Lint staat al superhoog! Waarom moet elk deeltje groen telkens volgebouwd worden?! Houd het groen en verbouw oude huizen ipv telkens nieuw bij te bouwen. Er is genoeg leegstand. Komt er ook nog eens bij dat mensen in de geburen hun huizen dalen in waarde, terwijl iedere menselijk verstand tegen dergelijke projecten is. Wij wonen in lint, niet daar, maar wandelen er superveel langs met onze hond. Die mooie stukje groen moet bewaard blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het grondwater in Lint staat al superhoog! Waarom moet elk deeltje groen telkens volgebouwd worden?! Houd het groen en verbouw oude huizen ipv telkens nieuw bij te bouwen. Er is genoeg leegstand. Komt er ook nog eens bij dat mensen in de geburen hun huizen dalen in waarde, terwijl iedere menselijk verstand tegen dergelijke projecten is. Wij wonen in lint, niet daar, maar wandelen er superveel langs met onze hond. Die mooie stukje groen moet bewaard blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Laat ons het beetje groen dat er nog is in Lint koesteren en zeker niet volbouwen!
  genoeg beton

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Steeds zullen ECONOMISCHE argumenten, willen winnen van de psychische, fysische, gezondheid van de burger. Wandelen , de neus zonder MASKER buitensteken is nu meer dan ooit een NOODZAAK en wordt de NIEUWE CULTUUR van Lint. Lint is mooi, heerlijk, maar mag nu niet grijs en kil worden door extra bebouwing. Dank politiekers om er nu toch ANDERS mee bezig te zijn.. ruimte om te ADEMEN!!! Om vogels, kikkers en zelfs reeën te teffen ! Dank Lint.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoveel natuur weeral die gevaar loopt te verdwijnen, is de betonlobby weer bezig? of wordt het de zoveelste keer om ergens natuur/bomen weg te nemen en ergens anders mini-versies neer te poten ....Laat ons het weinige dat nog rest behouden. Raar toch dat men op bepaalde plaatsen dan overstromingsgebieden wil aanleggen en de bestaande wil betonneren.... Ongeloftelijk en schandalig! Françoise

  BeantwoordenVerwijderen